شما هم به معراج می روید!
بسم الله

خداوند منان از سر لطف برای ما وجود پیامبر عظیم الشان را به عنوان الگویی کامل و جامع قرار داد.
لقد کان لکم فی رسول الله اسوة حسنة لمن کان یرجوا الله و الیوم الاخر و ذکر الله کثیرا.مسلما برای شما در زندگی رسول خدا سرمشق نیکویی بود، برای آن ها که امید به رحمت خدا و روز رستاخیز دارند و خدا را بسیار یاد می کنند.(احزاب /آیه 21)
سخن درباره این که در چه کارهایی می توان از وجود پیامبر(صلی الله علیه وآله) پیروی نمود بسیار است.
اما مهمترین کاری که می توان و باید به وجود نازنین رسول الله تاسی کرد ، عروج و ترقی پیامبر(صلی الله علیه وآله) در پیشگاه حی سبحان است .
باید هم چون پیامبر تلاش کنیم تا در درگاه الهی تقرب یابیم و محبوب حضرت دوست شویم.برای رسیدن به چنین جایگاهی باید به رسول الله صلی الله علیه و آله تاسی کرده و همانند ایشان نماز بخوانیم چرا که نماز سوغات معراج پیامبر است برای مسلمانان.
نمازی که پیامبر می خواندند نمازی بود که مد نظر آفریدگار بود.نمازی است که انسان را از گناه و فحشا دور می سازد.نمازی است که انسان را از فرش به عرش می برد و جایگاه او را بالاتر از فرشتگان مقرب الهی قرار می دهد.
اگر می خواهیم به پیامبر اعظم(صلی الله علیه وآله) تاسی کنیم و هم چون آن حضرت عروج کنیم و به رشد و کمال دست یابیم باید تلاش نماییم همانند آن حضرت نماز بخوانیم .
حضرت آیت الله جوادی آملی درباره چگونگی تاسی به رسول الله صلی الله علیه و آله و الگو قرار دادن پیامبر می فرماید:
آنچه مخصوص پیغمبرصلّی الله علیه و آله و سلّم است، نه مقدور کسی است و نه ما را دعوت کردند که شما تأسّی کنید؛ مانند مسئله نبوت، مسئله رسالت، خصائصالنبی، این ها چیزی نیست که آن حضرت برای ما الگو باشد یا بتوانیم یا بخواهیم تأسّی کنیم، بلکه آن مسائلی که برای تعلیم و تربیت ما کارآمد و نافع است، معیار تأسّی است.
ایشان در ادامه ، عروج و ترقی معنوی را امری می دانند که مختص پیامبر نیست و مقدور ما هست و می توان در آن به پیامبر تاسی کرد و این گونه می گویند:
وجود مبارک پیغمبر علیه و علی آله آلاف التحیّة و الثناء به معراج رفت و از مرحله طبیعت به ماورای طبیعت عروج کرد و خیلی از معارف را فرا گرفت.
معراج رفتن به اصلِ معراج یعنی انسان ترقّی کند، بالا برود، این اصلِ ترقّی و عروج به معنای جامع آن مخصوص انبیاء نیست لذا وقتی حضرت معراج تشریف بردند ره آورد سفر معراج شان همین نمازهای هفدهگانه مبسوط بود ، این دستورات نماز سوغات معراج حضرت است، یعنی این نماز آمده پایین تا شما با تمسّک به این نماز عروج کنید و بالا بروید؛ اگر نماز، معراج مۆمن است انسان میتواند به اندازه شایستگی خود ترقّی کند و با ملکوتیها تماس بگیرد.
ایشان درباره این که اگر با نماز کسی نتوانست همانند پیامبر ترقی کند و مقرب درگاه الهی شود می گوید:
اگر کسی بعد از گذشت مدتها نماز در خود عروجی احساس نکرد بداند در جای دیگر مشکل دارد .نماز یا رفع است یا دفع ، یا نمیگذارد انسان به تباهی تن در بدهد یا اگر آلوده شد او را تطهیر میکند اگر کسی ـ خدای ناکرده ـ با خواندن نماز نه از رفع خطر نه از دفع خطر بهرهای نبرد این هنوز در گودال مانده دیگر «الصلاة معراج المۆمن» نیست اگر توانست از فحشا و منکر برهد و آلوده نباشد و با زبان طیّب و طاهر با چهره طیّب و طاهر با سر طیّب و طاهر با پای طیّب و طاهر به زیارت خدای سبحان برود آن وقت او میشود «الصلاة معراج المۆمن».
منابع:
1-قرآن کریم
2-پایگاه اطلاع رسانی بنیاد بین المللی علوم وحیانی اسراء
تهیه و فرآوری:مهدی صدری-گروه حوزه علمیه تبیان